expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

NH-90 Άφαντα τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού


Με δεδομένα τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της Άμυνας, οι μήνες περνάνε και ουδείς ακόμη είναι σε θέση να δώσει μια πειστική απάντηση για το ποια είναι η τύχη των 16 ελικοπτέρων NH-90TTH, τα οποία έχουν πλέον καταστεί στην κυριολεξία ένα πρόγραμμα "φάντασμα" για τις ΕΔ.
Πηγές στο ΓΕΣ αδυνατούν να δώσουν μια απάντηση για το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων και το όλο θέμα εξελίσσεται σιωπηλά σε ένα «ταμπού» μέχρι τελικά να έρθει κάποια εξέλιξη που όμως δε διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα.
Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι το 5ο κατά σειρά ελικόπτερο αναμένεται  στην Ελλάδα τους πρώτους μήνες του 2013, ενώ η μονάδα (2 ΤΕΑΣ) που επιχειρεί με αυτά από τη Πάχη Μεγάρων, πραγματοποιεί εκπαίδευση με τα 4 διαθέσιμα NH-90.
Πρακτικά όμως κάθε έννοια προγραμματισμού εκπαίδευσης κυβερνητών και συγκυβερνητών στα NH-90 έχει «τιναχτεί στον αέρα» με αποτέλεσμα η μονάδα να είναι αναγκασμένη να επιβάλει σε όσους χειριστές εκπαιδευτήκαν στο νέο τύπο να πετάνε με αυτά ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων να εξακολουθεί να επιχειρεί με τα αξιόπιστα αλλά ξεπερασμένα από κάθε άποψη UH-1H Huey τα οποία έχουν συμπληρώσει 40 και πλέον χρόνια ζωής... Περισσοτερα ΕΔΩ