expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μετά το σοκ αγοράς νησιού από Τούρκο αλλάζουν το νόμο για τις αγορές γης στα σύνορα


Αλλάζει ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης ή εκχώρησης για εκμετάλλευση γης στις παραμεθόριες περιοχές μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για την πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο ιδιοκτήτη, αλλά και την μαζική εισροή Τούρκων "επενδυτών" σε νησιωτικές περιοχές.
Όπως ανέφερε στο defencenet.gr υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή "Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα κενό για την εθνική ασφάλεια μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής θετικής γνωμοδότησης του ΓΕΝ στην πώληση τέτοιων περιοχών. Ήταν απαίτηση της ΕΕ και δυστυχώς η τότε κυβέρνηση (σ.σ. Γιώργου Παπανδρέου...) δεν φρόντισε να υπάρξει κάποια ασφαλιστική δικλείδα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πλέον θα επανέλθει ως προϋπόθεση η έγκριση του ΓΕΝ. ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν επιμείνει η ΕΕ".
Οπωσδήποτε είναι ευχάριστο το ότι ευαισθητοποιήθηκε άμεσα η κυβέρνηση επί του θέματος και ελπίζουμε η διαβεβαίωση να γίνει νόμος του κράτους το συντομότερο δυνατό, αν και δε πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να περιοριστεί μόνο στις παραμεθόριες περιοχές.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρό στρατηγικό βάθος και μια αγορά περιοχής από Τούρκους σε ευαίσθητο στρατηγικά σημείο (ακόμα και κοντά σε στρατιωτικά αεροδρόμια της ενδοχώρας ή ναυτικές βάσεις) ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.
Ήδη οι μαζικές πωλήσεις των μαρινών από την Μυτιλήνη μέχρι την Κέρκυρα στον όμιλο Doğus (ποιος να το περίμενε ότι 192 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 το λιμάνι μικρών σκαφών της πρώτης πόλης που απελευθερώθηκε, της Καλαμάτας, θα περνούσε πάλι σε τουρκικά χέρια) δημιουργούν μια αλυσίδα "ματιών και αυτιών" της τουρκικής ΜΙΤ που μετατρέπει την έννοια "εθνική ασφάλεια" σε απλό ανέκδοτο.
Με δυνατότητα (για την ακρίβεια ... υποχρέωση) να ελέγχουν τη ναυσιπλοΐα σε ακτίνα δράσης 35 χλμ. περιμετρικά των μαρινών, οι τουρκικές υπηρεσίες αποκτούν π.χ. στην Λέσβο, κάτι που ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν μπορούσαν να το φανταστούν. Για το αν ο όμιλος Doğus μπορεί να έχει σχέση με το τουρκικό "βαθύ κράτος" (η φωτογραφία που δείχνει τον ισχυρό άνδρα - με το ξυρισμένο κεφάλι - του ομίλου με το ζεύγος του Τούρκου προέδρου της Δημοκρατίας Α.Γκιουλ, νομίζουμε ότι τα λέει όλα) το πολύ εύκολο είναι να πουλά "εξυπηρετήσεις" στη ΜΙΤ....
Φυσικά το ερώτημα είναι ποιος Τούρκος επιχειρηματίας αγόρασε βάσει του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, αγόρασε ελληνικό νησί. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένας μεγιστάνας, πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο!
Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους .
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά.
Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurοpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι "Eνώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται από την ελληνική κυβέρνηση και πληρώνουν όσο-όσο"!
Η διευθύντρια του Eurοpean Travel Tours, Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά.
Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η Κ.Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους.
Το ζήτημα είναι ποιο ελληνικό νησί αγόρασαν οι Τούρκοι; Γιατί όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 21/01/2013 αγγελία πώλησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com έφερε να πωλούνται οι νησίδες Τοκμάκια στα ανοικτά του Μανταμάδου της Λέσβου, πολύ κοντά στην μικρασιατική ακτή με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ.
Ελπίζουμε να μην είναι τα Τοκμάκια. Διαφορετικά θα μιλάμε για εφιάλτη...