expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Έντεκα εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων ICBM προανήγγειλε για το 2013


Ως μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο θα μπορούσαν να ερμηνευθούν οι δηλώσεις του Ρώσου αντιστράτηγου Sergei Karakayev αναφορικά με τα σχέδια της πυραυλικής στρατηγικής διοίκησης (RSVN) της οποίας ηγείται.
Τόσο η ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ όσο και οι κινεζικές προσπάθειες με την ανάπτυξη του νέου βαλλιστικού πυραύλου DF-31A αλλά και οι βορειοκορεατικές φιλοδοξίες, έχουν θέσει τη Μόσχα σε «κόκκινο συναγερμό».
Έτσι πιο συγκεκριμένα σε  έντεκα δοκιμαστικές εκτοξεύσεις  βαλλιστικών πυραύλων πρόκειται να προχωρήσει η ρωσική πυραυλική στρατηγική διοίκηση (RSVN) μέσα στο 2013 όπως αποκάλυψε ο αντιστράτηγος Sergei Karakayev μιλώντας στα ρωσικά ΜΜΕ.
«Το 2013 σχεδιάζουμε να εκτοξεύσουμε 11 βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους ICBM με κύριο στόχο αυτών εκτοξεύσεων να είναι η επέκταση του ορίου ζωής υπαρχόντων πυραυλικών συστημάτων αλλά και οι δοκιμές αποδοχής μελλοντικών συστημάτων ύστερα από την εκτόξευση μόνο 5 ICBM το 2012» δήλωσε ο αντιστράτηγος S. Karakayev.
Το πιο σημαντικό όμως από όσα είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος είναι η ένταξη σε υπηρεσία το 2013 ενός νέου συστήματος επαναστοχοποίησης του ASBU (Automated Battle Management System) το οποίο με την είσοδό του στην υπηρεσία θα παρέχει τη δυνατότητα ταχύτατης αλλαγής πορείας ενός βαλλιστικού πυραύλου πλήττοντας ένα διαφορετικό στόχο.
«Η RSVN σχεδιάζει την εισαγωγή σε υπηρεσία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης μάχης τέταρτης γενιάς το οποίο θα αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία όπως η εξακρίβωση της γνησιότητας των εντολών, θα αναλαμβάνει την ταξινόμηση των αναφορών, θα αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των θέσεων εκτοξευτών και επίσης θα εγγυάται την αυτόματη και ταχύτητα εναλλαγή των σχεδίων και της επαναστόχευσης των πυραύλων όσο αυτοί βρίσκονται εν πτήση».
Μέχρι το 2020 πρόσθεσε ο Karakayev. Όλες οι μονάδες της RSVN θα είναι εξοπλισμένες με ασφαλείας ψηφιακές επικοινωνίες.