expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ιερώνυμος λάβρος κατά τραπεζιτών!


Εναντίον των τραπεζιτών καταφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά τη χθεσινοβραδινή του επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ενώ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά της εργασίας την Κυριακή.
Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει μόνο να συμμετέχουν στα κέρδη, αλλά και στις ζημιέςΝα αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία, πρέπει να στηριχθούν και να ζήσουν. Πρόσθεσε επιπλέον ότι δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης, εξέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο με λεπτομέρειες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι περίπου 68.000 έμποροι από την αρχή της κρίσης, αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι διπλάσιοι οι επιχειρηματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ρωτήθηκε και για το ζήτημα να καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Όπως υποστήριξε η Κυριακή είναι ημέρα ιερή. Αλλά, συγχρόνως, είναι και ημέρα που δίδει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας.
Επίσης, χαρακτήρισε για άλλη μία φορά «παραμύθι» τα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας, της οποίας το θολό τοπίο πρέπει να ξεκαθαριστεί, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να βοηθηθούν οι νέοι που πλήττονται από την ανεργία.
Μάλιστα, τόνισε ότι προτίθεται να φέρει το εν λόγω θέμα στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ενώ κατέληξε μιλώντας για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους νέους να βρουν δουλειά και να παραμείνουν στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, εξέφρασε τη σκέψη, να μπορούσαν να δοθούν σε όσους φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα εκτάσεις από την Εκκλησία, για να τις καλλιεργούν και βεβαίως, τόνισε, αυτό μπορεί να γίνει υπό τον όρο να συνδράμει και η Πολιτεία.