expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας-Κατεχόμενης Κύπρου

Υπογράφηκε πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενης Κύπρου αναφέρει το trt..
Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Beşir Atalay ανακοίνωσε πως με το πρωτόκολλο που υπογράφηκε και το οποίο θα ισχύσει από το 2013 και θα διαρκέσει τρία χρόνια, η Τουρκία θα προσφέρει οικονομική βοήθεια τριών δισεκατομμυρίων λιρών στην κατεχόμενη Κύπρο.
Ο  Beşir Atalay, πρόσθεσε πως για να εξασφαλιστεί μια υγιή δομή διοίκησης της δημόσιας δαπάνης στην κατεχόμενη Κύπρο , πρόσθετα θα εξασφαλιστεί μια βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών.
Επίσης ο ίδιος  υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα που προβλέπει το πρωτόκολλο έχει προετοιμαστεί εξολοκλήρου από την κατεχόμενη Κύπρο , τόνισε πως η υποστήριξη της Τουρκίας θα συνεχιστεί πρός την περιοχή αυτή .
«Όπως και να λήξουν οι διαπραγματεύσεις στη νήσο, ο Τουρκικός λαός της κατεχόμενης Κύπρου θα συνεχίζει να ζει με γαλήνη και ευημερία», είπε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης και υπενθύμισε την στήριξη της Τουρκίας για τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, στα πλαίσια της Γενικής Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.