Στη θέση της ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, επιμένουν το Citi Group και η Capital Economics. Το πρώτο σε εκθεσή του επαναλαμβάνει ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κατά 60-90%, μέχρι το τελος του 2013, ως απόρροια της έλλειψης ρευστότητας και την δημιουργίας ασφυκτικής κατάστασης στην ελληνική αγορά, ενώ και η Capital Economics, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια, αναφέρει ότι
"Η ελληνική έξοδος είναι αναπόφευκτη, λόγω της άρνησης της Γερμανίας να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αφού η προηγούμενη αποδείχθηκε ανεπαρκής"..
"Η ελληνική έξοδος είναι αναπόφευκτη, λόγω της άρνησης της Γερμανίας να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αφού η προηγούμενη αποδείχθηκε ανεπαρκής"..
Μάλιστα ο Ben May αναλυτής της ετιρείας αναφέρει ως έναν "επίδεσμο κι όχι θεραπεία για την ασθένεια από την οποία πάσχει η Ελλάδα, την εκταμίευση της δόσης", όπως ακριβώς έχει ήδη έχει σημειώσει το defencenet.gr: Δεν αρκεί η δόση, η οποία σε τελική ανάλυση απλά θα αυξήσει το χρρέος και δεν πρόκειται να ανισχύσει την ανάπτυξη.
Ο αναλυτής αναφέρει οτι "ΠΙθανόν κάποια στιγμή ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της τρόικα θα συμφωνήσουν για την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο όχι και για το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σε μακροπρόθεσμη βάση, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή η αλλαγή των στόχων για τα μακροοικονομικά μεγέθη είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα", σημειώνει ο May χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως "ημίμετρα" τα όσα εναλλακτικά προωθούν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα», δεδομένης της άρνησης του Βερολίνου.
Η Capital Economics σημειώνει ότι "Θέση μας είναι ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013, με κυριότερο παράγοντα που θα οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη, την άρνηση της Γερμανίας για νέο «haircut» στο ελληνικό χρέος".