expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΚΚ: "Σε ποιόν είπαμε ανήκει το όρος Κάτο";


Όπως δείχνουν σαφέστατα οι φωτογραφίες το όρος Κάτο ανήκει στους μαχητές του ΡΚΚ, διότι απλούστατα ο τουρκικός στρατός δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο (και αυτής) της περιοχής.



Υπό το φως της ημέρας, Κουρδικός Λαός και Κούρδοι Μαχητές του PKK αποχαιρετούν τους 7 νεκρούς μαχητές του PKK, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας από τις 5-7 Σεπτεμβρίου στο όρος Κάτο, που υπέρκειται της κωμόπολης Μπεϋτούσεμπαπ.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε σε άπλετο φως, σε ανοιχτό πεδίο ζωρίς καμμία κάλλυψη σαν να μη συμβαίνει τίποτα απολύτως. Σας φαίνονται σαν να βρίσκονται υπό άμεση πολεμική "πίεση";

Στην επιχείρηση αυτή, που ακολούθησε της πολύνεκρης επίθεσης ανταρτών του ΡΚΚ στα κτίρια του Επαρχείου, της Ασφάλειας, της Στρατοχωροφυλακής και της Ταξιαρχία, συμμετείχαν 2.000 Τούρκοι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά ελικόπτερα.

Κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς στόχος της επιχείρησης ήταν η ανακούφιση των στρατιωτικών μονάδων που βρίσκονται σε πολιορκία σε Μπεϊτούσεμπαπ και Şemzînan. Ο λαός του Μπεϋτούσεμπαπ βρήκε και τίμησε τις σωρούς επτά μαχητών.

Η τελετή που βλέπετε στις φωτογραφίες γίνεται στο λιβάδι Λαλές (Laleş Yaylası), που βρίσκεται μόλις 2 χλμ από το κέντρο του Μπεϋτούσεμπαπ.

Δηλαδή δεν άλλαξε τίποτα απολύτως.