expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

"Προβληματική" η επίσκεψη Α.Σαμαρά στις ΗΠΑ

Με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κυρία Κριστίν Λαγκάρντ συναντάται σήμερα το απόγευμα στην Ουάσινγκτον -22:00 ώρα Ελλάδος- ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Με την κυρία Λαγκάρντ ο πρωθυπουργός θα κάνει συνολική αποτίμηση των εξελίξεων στην οικονομία και θα συζητήσει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θέμα στο οποίο υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ. 
Η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει να πάρει θέση και θέλει να αποφύγει να βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. 
Στόχος για την κυβέρνηση είναι η συζήτηση να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μην δημιουργεί διεθνή ανασφάλεια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε μία εποχή που επιδιώκει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βγει στις αγορές. 
Στις 5:30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πήτερσον το οποίο συγκεντρώνει μερικούς απο τους πιο ισχυρούς policy makers των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Σαμαράς θα αναπτύξει την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας υπό το πρίσμα των θετικών εξελίξεων στην οικονομία που την καθιστούν από σημείο αστάθειας παράγοντα σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής. 
Για αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του κ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν. 
Ωστόσο η επίσκεψη στην Ουάσινγκτον γίνεται σε μία εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε λουκέτο και ήδη διέκοψε την λειτουργεία του ομοσπονδιακού μηχανισμού. 

Σίγουρα στις ΗΠΑ δεν ενδιαφέρεται κανείς για την επίσκεψη Σαμαρά καθότι έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν.